חיסונים זה לא באמת - או, כיצד עושים כאילו החיסון עובד?
לפני חודשים אחדים כתבתי את המאמר "מחלות זה לא באמת", בו הצעתי את הרעיון שמחלות הן לא יותר מאשר סטים של תסמינים שהרפואה הרגילה נתנה לו שם. כתבתי על הקיבעון של הרופאים ושל הציבור לגבי השם הזה, ועל כך שאנשים מגדירים עצמם לפיו. מה שלא חשבתי עליו אז, זו הגמישות בה ניתן להשתמש בכך שמחלות הן לא דבר אמיתי, כדי, לדוגמה, לתת שם לסט תסמינים שונה (ובכך ליצור "מחלה" חדשה), להמציא שם חדש לסט תסמינים זהה או דומה (דבר המאפשר להסתיר מחלה קיימת). במאמר הזה נראה כיצד הרפואה השתמשה, ועודה משתמשת, בטריקים כאלה כדי להציג מצג שוא של תועלת מחיסונים, גם במקום בו הם נכשלים כישלון חרוץ יותר או פחות.
הבה נראה איך הרופאים עובדים על עצמם, ובעיקר עלינו. קריאה משכילה.
הבהרה ותניית פטור:
הידע המובא בדף זה מקורו בלמידה אישית והוא מיועד להשכלה כללית בלבד. השימוש הנעשה בידע זה הוא על אחריות המשתמש בלבד. הכותב אינו רופא. מילים עם השורש רפא (כמו רפואה או ריפוי), אם מופיעות בדף, אינן קשורות או מרמזות על ריפוי ע"י רופא או בשיטות המקובלות ברפואה הרגילה.
קראו עוד מדוע נדרשת הצהרה זו...
מגיפת הפוליו הנוראה
הכול התחיל בפוליו, ובמאמר של ד"ר סוזן המפריז שפורסם בסוף 2011 ושמו 'עשן, השתקפויות וה"העלמות" של הפוליו' [i]. מאמר זה עורר בי את הספק המשמעותי הראשון לגבי המחלה עצמה ולגבי החיסון שניתן עבורה. המפריז מתארת בו כיצד אותו החיסון שהוצג כאחראי לירידה המשמעותית במספר מקרי הפוליו בין 1955 ל- 1961 (חיסון סאלק) היה נגוע למעשה בזן אלים של פוליו וגרם בעצמו למספר רב של ילדים ומבוגרים משותקים[ii]. היא מוסיפה ומתארת את הטריק של רשויות הבריאות להסתרת השערוריה.
אבל לפני שנעסוק בזה, הבה נלמד כמה עובדות חשובות על המחלה עצמה.
אפילו בשיא מגיפת הפוליו של שנות ה- 1950, פוליו משתק היה מפחיד, אך לא היווה בעיה נרחבת במיוחד בהיקפה, והרוב הגדול של המקרים לא היו שיתוקיים ונפתרו בתוך ימים או שבועות אחדים[iii]. הרעש והפחד הגדול מסביב לפוליו נבע בעיקר ממסעות ההתרמה הגדולים כמו "מצעד הפרוטות", שנועדו לקדם את התפיסה שהגורם למחלה הוא וירוס, ולגייס כסף לפיתוח חיסון כנגד אותו וירוס לכאורה. מסעות יח"צ אלו השתמשו בתעמולה נרחבת ומפחידה כדי לייצר לחץ על הממשל ולעודד את הציבור לתרום.
בנוסף, יש לפחות עדות אחת כי רופאים קבלו מהאגודה לשיתוק ילדים תשלום (25$) לכל אבחון של פוליו
(Dr Ratner - public health officer)
אולם כבר אז, בראשית שנות ה- 1950, עוד בטרם הזיהוי של "וירוס הפוליו" (זיהוי מפוקפק למדי, אך זה נושא למאמר נפרד), כבר זיהו החוקרים כי בחולי הפוליו נמצאו מספר וירוסים שאינם פוליו (קוקסָקי-וירוס, אקו-וירוס, אנטרו-וירוס ואחרים). החוקרים גם החלו לזהות את הקשר בין השימוש הנפוץ רעלים עצביים דאז, כמו DDT, ארסן ועופרת, לבין הופעת שיתוק אצל חולי הפוליו[iv].

תמונת אולם ריאות הברזל שימשה כחלק ממסע ההפחדה המתוקשר למחלת הפוליו בשנות ה- 1940-55
אפשר אם כך לראות כי עוד טרם החיסון לפוליו, חסו תחת הכותרת הרחבה של "מחלת הפוליו", חולים של מחלות שנקשרו ל"וירוסים" אחרים (שלא היו פוליו), אשר מחלתם הוחמרה עד כי הפכה שיתוקית, ויתכן שנגרמה בכלל מהרעלה באותם רעלים הפוגעים במערכת העצבים שהיו נפוצים בעותה עת (לחיטוי וניקיון ע"י קטילת חרקים ומיקרובים). יתרה מכך, כבר אז היו כמה רופאים ומרפאים שהצליחו לרפא את המחלה[v] ולשקם את חוליה[vi],[vii]. אולם עבודתם זכתה באופן כללי להתעלמות, לטובת המאמץ האדיר ומתוקשר שהושקע בפיתוח החיסון.
תסמונת "לא-פוליו"
ואז... ממש בסמיכות להצגת החיסון הגואל, והתחלת מבצעי החיסון בשנים הנ"ל, החמירו רשויות הבריאות את הקריטריונים לאבחון פוליו.
זוהי נקודת מפתח בסיפור: אם עד אותו זמן פוליו אובחן על ידי הרופא על פי תסמיני המחלה בלבד (דהיינו, מחלת חום דמויית שפעת המתדרדרת לשיתוק קל עד חמור הנמשך לפחות שבועיים), הרי שמאותה עת נדרשו 60 יום של חולי שיתוקי, ביחד עם אבחון ואישור מעבדתי לקיומו של הנגיף הספציפי שנחשב לגורם של פוליומיאליטיס אצל החולה, כדי לאשר אבחנת פוליו.
לכן, אם עד אז היו כמה וכמה נגיפים שנמצאו אצל החולים וגרמו למה שאובחן על ידי הרופאים כפוליו שיתוקי, הרי שהחל מ- 1955, כל אלו שחלו בשיתוק מנגיף שלא זוהה במעבדה כפוליו, או שהיו משותקים פחות מ- 60 יום, לא אובחנו עוד כמקרי פוליו.
יעיל ופשוט, לא?
אז זהו, שלא. הרי כל אותם מקרי שיתוק עדיין המשיכו לקרות כמוקודם, אך מאחר וכעת כבר לא ניתן לאבחן את רובם כפוליו, צריך היה להתחיל לאבחן מחלה אחרת!
ואכן, במשך השנים שלאחר החיסון, הומצאו והתפרסמו כמה וכמה מחלות ותסמונות חדשות של שיתוק, שרובן כלולות כיום תחת המטרייה של תסמונת "שיתוק חריף רפה" (AFP). מאחר והמאפיין האמיתי העיקרי שלהן הוא שהן כעת אינן יכולות עוד להיות פוליו, הבה נכנה אותן מעתה בשם תסמונות לא-פוליו!
רשימה חלקית שלהן אפשר לראות במסגרת הכחולה:
רשימת מחלות ותסמונות לא-פוליו
- דלקת חוט השדרה (Transverse Myelitis)
- דלקת קרום המוח ויראלית/אספטית (viral or “aseptic” meningitis)
- תסמונת גיאן בארה (Guillain-Barre Syndrome)
- תסמונת השיתוק הסיני (Chinese Paralytic syndrome)
- תסמונת עייפות כרונית (Chronic Fatigue Syndrome)
- כולרה מגיפתית (epidemic cholera)כולרה מורבוס (cholera morbus)
- דלקת קרום מוח השדרה (spinal meningitis)
- שבץ שידרתי (spinal apoplexy)
- דיכוי שיתוקי (inhibitory palsy)
- קדחת סירוגית (intermittent fever)
- קדחת רעב (famine fever)
- קדחת תולעת (worm fever)
- קדחת מרתית רפה (bilious remittent fever)
- ארגוטיזם (ergotism - זיהום מיקוטוקסיני)
- תסמונת בתר-פוליו (post-polio syndrome)
כך קרה שהרופאים עדיין נתקלו במחלת שיתוק שונות, אלא שאי אפשר היה לקרוא להן פוליו, כי לפי הקרטריונים החדשים לאבחון, או שהן נגמרו מהר מידי או שלא נמצא החלבון המתאים בדם. ועדיין, הרופאים חייבים לאבחן היו לאבחן משהו. אז הם התחילו לאמץ, או להמציא, מחלות חדשות, שיש להן את התסמינים של פוליו, רק שמנקודת הזמן הספציפית ההיא, כבר לא קראו להן פוליו.
כדי להמחיש עד כמה השמות הללו משמעותיים בהצגת ההצלחה הסטטיסטית של חיסון הפוליו, ראו (בטבלה) דוגמה מספרית לגבי מחלת לא-פליו אחת וכיצד הקריטריונים החדשים לאבחון פוליו תורמים לירידת התחלואה בפוליו, ירידה שיוחסה כמובן לחיסון.[viii]

מקרי פוליו דווחו תכופות יותר כדלקת אספטית של קרום המוח (עוד מחלת "לא פוליו) החל מעת הכנסת החיסון לשירות, ובכך הגבירו את נתוני היעילות של החיסון. מקור: אינדקס הבריאות של מחוז לוס אנג'לס, תחלואה ותמותה, מחלות מדווחות
"אם כך, שואלים אותי אלו השומעים על כך לראשונה, היכן הן אותן ריאות הברזל של עידן הפוליו, ומדוע אין אנו שומעים על מאות חולים כמו אז?" ובכן, יש חולים שיתוקיים רבים ויש ריאות (שאינן עוד מברזל), כפי שמדגים הציטוט להלן מדבריו של ד"ר דוגלס קר מבית החולים ג'ון הופקינס[ix].
תינוקות צעירים בני חמישה חודשים יכולים לקבל טרנסוורס מיאליטיס, וחלקם ישארו משותקים לכל חייהם ותלויים במכונות הנשמה כדי לנשום. זו אמורה להיות תסמונת נדירה, לפני 1950 היו בסך הכול ארבעה מקרים כאלה שדווחו בספרות הרפואית. [כיום] הקולגות שלי בבית החולים ג'ון הופקינס ואני שומעים על, או מטפלים במאות מקרים חדשים כל שנה. במרפאת הטרשת הנפוצה, שגם בה אני מטפל בחולים, מספר החולים ממשיך לטפס באופן דומה"
אתם מבינים, ריאות הברזל שינו צורה והפכו למכונות הנשמה קטנות מפלסטיק, הפוליו הוכחד על ידי הקשחת הקריטריונים לאבחון, ואנו נותרנו עם סדרת תסמונות לא-פוליו המפילות מאות חולים משותקים בשנה, בבית חולים אחד בלבד. אבל העיקר, ניתן להציג זאת כאילו החיסון לא נכשל.
שאלות, שאלות...
בטרם נמשיך, הנה כמה שאלות מטרידות שעולות מכל זה.
- האם ידעתם על כך שיש הרבה מאוד לוקים בתסמונות אלו, האם אתם יודעים כמה רבה באמת התחלואה שיתוקית בלא-פוליו? ריאות הברזל אמנם כבר לא אתנו, אבל האם הייתם מודעים לכך שחלק מאותם חולים יהיו תלויים במכונות הנשמה למשך שארית חייהם?
- האם ידעתם על הקשר (שנחקר היטב עוד בשנות ה- 1940) בין מחלות השיתוק השונות לבין רעלים עצביים כמו DDT וארסן, ההופכים את המחלה הקלה דמוית השפעת למחלה חמורה ושיתוקית?
- האם יתכן שהאיסור על רבים מרעלים אלו כמדבירי חרקים וקוטלי עשבים תרמה את חלקה להקטנת מקרי השיתוק מפוליו?
- האם יתכן, מצד שני, כי התרסיסים השונים, מחליפיהם המודרניים של הרעלים הללו הם שהופכים את תסמונות הלא-פוליו של היום לשיתוקיות? ואם כבר, מי מכם עדיין רוצה להמשיך לרסס עם רעל נגד ג'וקים?
- האם חשוב לכם לדעת שלמרות "מיגור" הפוליו, היו לנו בארץ ממוצע של 16 מקרי לא-פוליו מסוג AFP [x] בכל שנה ושנה מאז שנת 2000!
- ואם אתם מרגישים עם זה לא בנוח, הרהרו נא במצב של הודו, מדינת ענק בה נערך מאז 1995 מבצע אדיר להכחדת הפוליו. אולם באותה העת בה חגגה הודו את השנה הראשונה ללא אף מקרה פוליו, בתחילת 2012, נספרו בה למעלה מ- 60,000 מקרי AFP בשנה, עליה של פי 10 ויותר ביחס למקרי הפוליו טרם "הכחדתו" במדינה זו. ולהוסיף על הצרה, מקרים אלו של AFP חמורים יותר משמעותית ביחס למקרי הפוליו, הן במספר המשותקים והן במספר מקרי המוות[xi].
- האם מנחמת אתכם העובדה שהפוליו "מוגר" בצורה זו?
הדיון בשאלות אלו הן מחוץ לטווח של מאמר זה, אך יש פה בהחלט חומר חשוב למחשבה: האם חיסוני הפוליו למיניהם באמת מגינים על ילדינו מכל תסמונות ה"לא פוליו", או שמא הם דוקא חלק מהגורמים להן, כפי שחיסון הפוליו המקורי גרם לפוליו אצל עשרות אלפי ילדים ולמותם ושיתוקם של מאות...?
אבל השאלה החשובה ביותר לענין שלנו היא: מדוע הם (יהיו אשר יהיו הגופים האחראיים) צריכים טריקים כאלו, ומה זה אומר לנו על היעילות האמיתית של החיסון, אם נדרשות שיטות כאלו כדי להראות שהוא "כאילו" עובד?
רוצים לדעת עוד על מיתוס הפוליו ועל האופן בו הוכן ה"חיסון" כנגדו...? הספר 'צבים כל הדרך למטה' יספר לכם את הכל...

האם יש עוד חיסונים שהם לא באמת
האם יתכן שגם חיסונים אחרים נחשבים ליעילים לא מפני יכולתם למנוע חולי, אלא מפני שהמחלות שכנגדן הם ניתנים שינו את השם שלהן או אובחנו כמחלה אחרת? הבה נכיר עוד כמה מחלות ותסמונות שנקראו לדגל כדי לשפר את היעילות הסטטיסטית של החיסונים.
חצבת "א-טיפית" (חצבת לא אופיינית - AMS)
כשבודקים את נתוני החצבת במאה העשרים, ניתן לזהות ירידה עצומה בתמותה, עד כדי שלמעשה כמעט ולא היו מקרי מוות מהמחלה בעשורים שלפני הכנסת החיסון הראשון ב- 1963. מספר מקרי תחלואת החצבת (הארעות) נשאר עם זאת גבוה, וירד משמעותית רק שנים אחדות לאחר הכנסת החיסון.
"הנה לכם, אומרים מקדמי החיסונים, עובדה שהחיסון הוריד את מספר המקרים בצורה דרסטית. מה טוב מזה, אם המחלה תפחת ותעלם, ממילא אף אחד לא ימות ממנה". אך האם תמונה זו אמיתית?
ובכן, לא בדיוק. מוכר וידוע הדבר כי החיסונים הראשונים לחצבת לא היו מוצלחים ויצרו הרבה בעיות, שהעיקרית מהן היא מחלה דומה מאוד לחצבת, שנקראה "תסמונת חצבת לא אופינית" (AMS). מחלה זו התאפיינה במופע מעט שונה של הפריחה, בחום גבוה ולעיתים בסיבוכים כמו דלקת ריאות או דלקת במוח. מחלה זו התפתחה כתגובה להדבקה בחצבת טבעית אצל אלו שקיבלו את החיסון לפני כן [xii] [xiii].
ונחשו מה? מסתבר כי כי קשה מאוד להבדיל בין חצבת רגילה לבין החצבת החדשה הזו, ה- AMS, בגלל הדימיון הרב בתסמיני המחלות הללו.

האם יתכן שהירידה המהירה בהארעות חצבת בשנים 1963-67 (מודגשות בצהוב) מקורה אינו בחיסון של 1963 - אשר היה ידוע כבלתי יעיל ומעודד התחלואה - אלא בהקשחת הפרמטרים לאבחון חצבת שהוחלו עם הכנסת החיסון לשימוש?
אז הנה זה שוב כאן, אותו שינוי של שם המחלה. החיסון ניתן להמוני אנשים. הרופאים האמינו שהוא יעיל ומונע את המחלה, כי ככה לימדו אותם ואת כולנו. עכשיו דמיינו מה קורה כאשר מובא לבית החולים ילד עם כל התסמינים של חצבת אך הפריחה אולי מעט שונה. האינסטינקט הראשוני של הרופא הוא לאבחן חצבת, אבל אז הוא מסתכל בגיליון החיסונים וחושב לעצמו שזו לא יכולה להיות חצבת, כי הילד חוסן כנגד חצבת, והחיסון הוכרז כיעיל. "טוב, אומר לעצמו הרופא, אם זה נראה כמו חצבת, מתנהג כחצבת אבל לא יכול להיות חצבת, אאבחן לו את המחלה החדשה, AMS". והנה כך נולד מחלה עם שם חדש, שבכל היבט מעשי היא חצבת והיא נשארה מדבקת כשהייתה, ואף מסוכנת יותר.
אם נשוב ונציץ בתרשים, לא נוכל שלא לשאול את עצמנו האם לא ראוי לייחס לפחות חלק מהירידה התלולה במקרי החצבת בשנים 1963 עד 1967 (מסומנים בצהוב בתרשים לעיל) לכך שהרבה מאוד מקרים אובחנו כחצבת החדשה מסוג AMS? או במילים אחרות, האם יתכן שתסמונת AMS היא כמעט במדויק מה שטרם החיסון הייתה פשוט חצבת, אך כעת אובחנה תחת שם חדש...?
ראוי שיהיה ברור כי זה לא רק ענין רפואי טכני, זהו שינוי מהותי מאוד. הוא מאפשר למקדמי החיסונים לשמור על המוניטין של החיסון, ולהראות לנו בנתונים ותרשימים כיצד היארעות החצבת ירדה מיד לאחר הכנסת החיסון. אך כמובן, זהו מצג שווא שניתן להשיגו רק בחסות אבחון מחלה חלופית, ולייחס לחיסון הצלחה שאין הוכחות מדעיות ראויות להשגתה.
החל משנות ה- 1980 הוכנס חיסון חדש ושונה שהוא כיום חלק מחיסון MMR. אין זה מעניינו של מאמר זה לעקוב אחרי יעילות חיסון חדש זה, אך סביר כי גם כיום הרופאים ממשיכים להאמין שאם הילד חוסן, זו אינה יכולה להיות חצבת. לכן סביר למדי כי המחלה הנקראת חצבת עדיין חיה ונושמת, אך למרות התפרצויותיה המתוקשרות, היא מאובחנת בחסר או מאובחנת כמחלה שונה. הדבר היחיד שחשוב, זה שאפשר להצהיר כי החיסון עובד!
רוצים לדעת עוד על חצבת ועל יעילות החיסונים כנגדה? הספר 'אשליית החיסון' של האימונולוגית טטיאנה אובקוניץ יתן לכם מבט מפוכח אל מאחורי הקלעים של פיתוח החיסונים.
כיצד מפחיתים שעלת ודיפתריה
התפרצויות שעלת מתרבות והולכות בשנים האחרונות ולפי נתוני משרד הבריאות מדובר באלפי חולים כל שנה, לעומת מאות אחדות בראשית שנות ה- 2000. מחקר אחד מצא כי יעילות החיסון בקרב ילדים טרם גיל ההתבגרות היתה כ- 41%, כאשר דווקא המחוסנים בו חלו יותר בשעלת מאלו שלא חוסנו[xiv]. עם זאת, זו כנראה תמונה מרוככת, כי כמו במחלות אחרות, אם הילד החולה מחוסן, נוטה הרופא שלא לאבחן את המחלה שכנגדה חוסן הילד, ובוחר לאבחן מחלה שתסמיניה דומים מספיק. כמו אסתמה[xv] או שיעול קרופ. כותבת על כך ד"ר וייברה שייבנר[xvi]
... החיסון גורם למחלת השעלת. ילדים רבים מפתחים שעלת מהחיסון עצמו, אך אם הם מחוסנים, הם יאובחנו כחולים בשיעול קרופ"[xvii]
גם מכתב זה שפורסם בעיתון רפואי [xviii] מסביר את העניין:
[הקריטריון] "ללא היסטוריה של קבלת חיסון" התווסף לקריטריונים הנדרשים לאבחון [שעלת] בעת שהחיסון הוכנס לתוכנית החיסונים. אך אפילו ללא קריטריון זה, רופאים לומדים כי חיסונים הם יעילים. התוצאה היא שכאשר הם רואים אצל ילד מחלה אשר הוא "קיבל חיסון כנגדה", הרופאים נצפו כשהם מסיקים שהמחלה חייבת להיות מחלה אחרת [מזו שכנגדה החיסון], כך שהמקרה של המחלה אינו מדווח.
לדוגמה, שעלת מקבלת את האבחון של "שיעול קרופ" כאשר היא פוגעת בילד שחוסן, ודיפתריה מקבלת שמות כמו דלקת מכסה הגרון (epiglottitis)..." [הדגשות שלי ג.כ.]
אז הנה אנו רואים שבנוסף לפוליו, חצבת, ושעלת, גם את מחלת הדיפתריה נוטים הרופאים לאבחן כמחלה שונה, אם הילד חוסן כנגדה. עוד עדות לכך מופיעה בציטוט זה מהספר "לגדל ילד חופשי מחיסונים"[xix]
... הדודה טיפלה במקרי דיפתריה בבריטניה בשנות ה- 1950 והיא אמרה שלאחייניתה יש את התסמינים האופייניים לדיפתריה. הילדה הוטסה בהליקופטר לבית חולים גדול יותר באוקלנד, שם לקחו דגימה מהגרון שלה ואישרו דיפתריה. כאשר הם גילו שהילדה היתה מחוסנת מלא [לדיפתריה], אמר אחד הרופאים לאם, "אם כך, זו לא יכולה להיות דיפתריה" והם שינו את האבחון לדלקת בקטריאלית של קנה הנשימה (tracheitis)"
הערת אגב - חשוב להדגיש את מה שד"ר שייבנר ורבים נוספים[xx] [xxi] כותבים עליו. חיסון השעלת גורם לעליה במקרי השעלת! כמוהו כחיסון הפוליו וחיסונים אחרים המכילים אנטיגן מוחלש/מומת. דבר זה קורה הן באופן ישיר, מסיבות שונות[xxii] שאינן תמיד ברורות, והן כנזק חוצה דורות, כאשר אם שחוסנה לשעלת בילדותה ולכן לא זכתה לחלות בה, חסרה את הנוגדנים הנכונים להעביר לילדיה, דבר שהופך אותם מועדים לחלות בשעלת דווקא בגיל הרך מאוד של עד 4 חודשים. זהו הגיל בו תינוקות אמורים להיות מוגנים על ידי נוגדני האם, וגם הגיל בו הסיכון הוא הגבוה ביותר עבורם.
מאחר וגם שעלת היא מאותן מחלות בהן התמותה והסיכון ירדו כמעט לאפס טרם הכנסת החיסון לשימוש, הרי שהמצב הנוכחי בו בגלל החיסון חולים דווקא אלו שבסיכון גבוה, הוא הפסד אמיתי לבריאות ילדינו.
האבעבועות השחורות מקבלות שם חדש
מחלת האבעבועות השחורות, מוגרה ונכחדה מין העולם הודות לחיסונים, כך טוענים ארגוני הבריאות, השואפים להוליך את כל המחלות בעקבותיה. ואכן, אחרי מבצעי חיסון באפריקה בשנים 1963-70, אין אנו שומעים יותר על התפרצויות של מחלה זו בשום מקום בעולם, וב- 1980 היא הוכרזה רשמית כמחלה ממוגרת.
החיסון לאבעבועות שחורות היה הראשון לחיסונים כולם, עת רופא כפרי בשם אדוארד ג'אנר הדביק מספר נערים במוגלה מפרות שחלו בווקסיניה, היא מחלת אבעבועות הפרה. מכאן, אגב, נובעת המילה האנגלית לחיסון, וָקְסִין. יוקרתו של חיסון מוגלה ראשון זה והצלחתו למגר את המחלה, הם על כן יקרים מאוד לליבה של הקהילה הרפואית באשר היא.
אך חיסון מוגלה ותיק זה גם היה הראשון עבורו השתמשו הרופאים בשיטת "אבחן מחלה חדשה", המביאה להמצאת מחלות יחודיות למחוסנים. אותה שיטה המאפשרת לרופא לאבחן מחלה אחת כאחרת אצל חולה שחוסן, אם בגלל שהוא מאמין כי לא תיתכן המחלה אצל המחוסן, ואם כדי שלא יצטרך להודות שהחיסון לא עובד, ובכך יוכל לשמר את יוקרתו והצלחתו לכאורה של החיסון.
וכימי החיסונים, כך גם ימי שיטת ההטעיה הזו, כפי שהעיד הסופר ואיש הרוח ג'ורג' ברנרד שוֹ, במכתב תשובה לשאלת רופא לגבי עמדתו בנוגע לחיסונים [xxiii]:
חוסנתי בינקותי ויש לי סימנים יפים להעיד על כך [xxiv] ובמגיפה הגדולה של 1881 (נולדתי ב- 1856) חליתי באבעבועות שחורות. במהלך המגיפה גדולה האחרונה בסוף המאה [ה- 19] הייתי חבר בוועדת הבריאות של מועצת לונדון-בורוו, ושם למדתי כיצד נשמר הקרדיט הסטטיסטי של החיסונים על ידי אבחון כל מקרי [המחלה אצל] המחוסנים מחדש כאקזמה פוסטולרית, וורילואיד או מה לא, הכל חוץ מאבעבועות שחורות. [...] מצאתי דו"ח חבוי של הוועדה העירונית לבתי החולים לחולי נפש על מבצע החיסון מחדש שהביא תוצאות הרות אסון במיוחד. בינתיים, למדתי את הספרות ואת הסטטיסטיקה של הנושא [...] אין לי ספק כי מתן חיסונים הינו תועבה בלתי מדעית וצריך להכריז עליו כעיסוק פלילי" [הדגשות שלי ג.כ.]
כאז כן עתה, מסתבר שאין חדש אצל מקדמי החיסונים.
לידתה של אבעבועות הקופים
הבה נחזור כעת לאפריקה, שם הופיעה במפתיע בשנת 1970 מחלת פריחה חדשה הנקראת "אבעבועות קופים" (Monkey Pox)[xxv]. בוודאי לא תופתעו לגלות כי מחלה זו מדביקה בני אדם בדומה לאבעבועות שחורות ולמעשה לא ניתן להבדיל בין תסמיניה לבין תסמיני מחלת האבעבועות השחורות "המוכחדת", אם כי ארגון הבריאות העולמי עומד על כן שיש הבדל כלשהו בין חלבוני הווירוסים של כל אחת מהמחלות, ולכן זו מחלה שונה[xxvi].
המחלה החדשה, "אבעבועות הקופים". הסמינים זהים לאבעבועות שחורות, אך הארגון הבריאות העולמי טוען לחלבונים שונים בדם...
מחלת האבעבועות השחורות מוגרה והוכחדה אודות לחיסון. והיא אינה קיימת עוד, כך מתעקש ארגון הבריאות העולמי. אולם, לאור ההיכרות שערכנו עם השיטות לשמירת המוניטין של החיסונים על ידי המצאת מחלות חדשות ועל ידי אבחון חסר של המחלה כנגדה מחסנים, ולאור סמיכות המקום והזמן בו הופיעה מחלה אחת עת "הוכחדה" קודמתה, וכמובן עקב הזהות בתסמיני ה"מחלות" הללו, דומני שיש מקום לחשוד כי גם מחלת האבעבועות השחורות מוגרה בשיטה זו, ואי שם באפריקה היא עדיין חיה ונושמת, מדביקה ומתפשטת, הכל תחת שמה החדש, "אבעבועות הקופים".
סיכום
מאמר זה מציג מציאות בה ארגוני הבריאות - מגובים בכסף ובאינטרסים של יצרני חיסונים ושולטים באופן מאוד משמעותי על החינוך של הרופאים* ועל המידע שהרופאים והציבור הרחב חשופים אליו - טורחים מאוד כדי להציג נתונים כוזבים באשר ליעילותם של החיסונים. המאמר מציג גם מציאות לפיה תמונת העולם של תחום החיסונים, וההצלחה שנוהגים לייחס לחיסונים במיגור מחלות, הינם לעיתים קרובות מצג שווא, שבינו לבין המציאות האמיתית יש מרחק גדול.
עבורכם, ההורים השוקלים אם לחסן את ילדיהם יש כאן מסר חשוב. מחייבי החיסונים נעזרים בממסד ענק ועשיר הכולל ארגונים ממשלתיים וחברות ענק עתירות משאבים, העובדים עבור עצמם ומטרותיהם. אלו משתמשים בשיטות של הסתרה, רמיה, תעמולה והפחדה כדי להשיג את המטרות הללו, שעיקרן הוא שאתם תסכימו (ועדיף, תחויבו) להזריק לילדיכם חיסונים, שלעיתים קרובות הם הפתיח להפיכתם ללקוחות חולניים של מערכת ענק זו.
מצערת ככל שתהיה, המסקנה שלי היא כי עבור מרביתו של ממסד זה. מכירת עוד ועוד חיסונים היא מטרה חשובה בהרבה מטובת ילדיכם ובריאותם.
*הבהרה
הערות ומקורות
[i] http://www.greenmedinfo.com/blog/smoke-mirrors-and-disappearance-polio
[ii] http://vaxtruth.org/2012/03/the-polio-vaccine-part-2-2/
[iii] http://www.medicine.mcgill.ca/epidemiology/hanley/c622/salk_trial.pdf
[iv] http://www.westonaprice.org/health-topics/pesticides-and-polio-a-critique-of-scientific-literature/
[v] http://www.doctoryourself.com/klennerpaper.html
[vi] http://libguides.mnhs.org/sisterkenny
[vii] http://www.whale.to/a/scobey2.html
[viii] http://vaxtruth.org/2012/03/the-polio-vaccine-part-2-2/
[ix] http://donnajacksonnakazawa.com/the-autoimmune-epidemic-excerpt/
[x] נתוני משרד הבריאות - המחלקה לאפידימיולוגיה: http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/Pages/epidemiology_report.aspx
[xi] http://www.issuesinmedicalethics.org/index.php/ijme/article/view/110/1065
[xii] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1619057/pdf/amjph00687-0058.pdf
[xiii] http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=336928#References
[xiv] http://cid.oxfordjournals.org/content/54/12/1730
[xv] Peter and Hilary Butler, "Just a little prick" (2006, Pg 95)
[xvi] http://www.consumerhealth.org/articles/display.cfm?ID=19990705002005
[xvii] שיעול נבחני - Croup בלעז http://www.infomed.co.il/disease-847/
[xviii] http://www.whale.to/vaccine/hancock9.html
[xix] Raising a Vaccine Free Child, Wendy Lydall (2005, pg 68)
[xx] http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/07/30/whooping-cough-vaccine.aspx
[xxi] http://www.cidd.psu.edu/research/synopses/acellular-vaccine-enhancement-b.-parapertussis
[xxii] http://www.smartvax.com/index.php?option=com_content&view=article&id=112
[xxiii] http://www.vaccinationcouncil.org/2010/02/26/smallpox-vaccine-origins-of-vaccine-madness/
[xxiv] חיסון לאבעבועות שחורות היה ניתן על ידי פציעת הזרוע והכנסת מוגלה לתוך הפצע, מנהג שהיה מותיר אחריו צלקת לטווח ארוך.
[xxv] http://www.who.int/csr/disease/monkeypox/en/
[xxvi] מקור: ראו הערת סיום xxii