טיפול בקורונה עם ויטמין C במינון גבוה

ויטמין C ידוע כבעל תכונות חשובות לטיפול בדלקות ולהפחתת סטרס חימצוני, כפי שמסביר לעומק המאמר המפורסם של האתר על השימוש בויטמין C במינון גבוה וכמו שמוסבר בפרוטוקול לשעלת ובדף העדויות. עם פרוץ בהלת הקורונה, התחלתי להמליץ למטופלי להשתמש בוויטמין C למניעה של המחלה.  משלמדתי כי אחד מסיבוכיה העיקריים של המחלה היא דלקת ריאות, היכולה להיות חריפה במיוחד, הבנתי כי מינונים גבוהים של ויטמין C יכולים במרבית המקרים להציל חולים אלו שמחלתם הסתבכה לדלקת ריאות, בהתאם לפרוטוקולים ששימשו את ד"ר קלנר בשנות ה- 1940-70 ואת ד"ר קת'קרט בשנות ה- 1980, עליהם אפשר לקרוא כאן

עם זאת, בהכירי את הדעה הקדומה בקרב הרופאים לגבי השימוש בוויטמין C, הופתעתי ושמחתי לגלות כי הסינים החלו בתוך כחודשיים מפרוץ המגיפה אצלם, להשתמש במינונים גבוהים של ויטמין C, ואף החלו מבצעים מחקרים עם החומר המופלא, כדי לבסס את השיטה הטיפולית.

להלן  תרגום חלקי מאנגלית, של המידע שנאסף בסין במהלך החודשים האחרונים, על טיפול בקורונה עם ויטמין C במינון גבוה. כפי שפורסם באתר החדשות של האגודה לרפואה מולקולרית (OMNS). את תקצירי המחקרים עצמם אביא כאן לכשיתפרסמו בצורה מסודרת.


הבהרה ותניית פטור: 
הידע המובא בדף זה מקורו בלמידה אישית והוא מיועד להשכלה כללית בלבד. השימוש הנעשה בידע זה הוא על אחריות המשתמש בלבד. הכותב אינו רופא. מילים עם השורש רפא (כמו רפואה או ריפוי), אם מופיעות בדף בהקשר טיפולי, אינן קשורות או מרמזות על ריפוי ע"י רופא או בשיטות המקובלות ברפואה הרגילה.
קראו עוד מדוע נדרשת הצהרה זו...

בטרם תצללו למידע מסין, רשמו לפניכם את התובנה הזו:

        השגיאה היחידה שניתן לעשות עם ויטמין C, היא לקחת ממנו מינון נמוך מידי!



ידיעות והודעות על השימוש בוויטמין C במינון גבוה:

הוועידה לדיווח על הצלחה עם טיפול במינון גבוה של ויטמין C בחולים קשים וקריטיים בקוביד-19 (קורונה וירוס)

מאת ד"ר ריצרד צ'אנג (Richard Z. Cheng, MD, PhD)

https://orthomolecular.activehosted.com/index.php

 (18 מרץ 2020 OMNS)

קבוצה של רופאים, ספקי שירותים רפואיים ומדענים נפגשה אונלין ב- 17/3/2020 כדי לדון בשימוש במינון גבוה של ויטמין C בעירוי לווריד (להלן: IVC) בטיפול במקרים מתונים עד חמורים של קוביד-19. האורח העיקרי היה ד"ר אנציאן מאו (Enqian Mao), מנהל מחלקת הטיפול הנמרץ בבית החולים ריג'ין (Ruijin), שהוא בית חולים גדול בשנגחאי המקושר עם בית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ואטונג. ד"ר מאו חבר, בנוסף, בצוות המומחים הבכיר במרכז לבריאות הציבור בשנגחאי, בו טופלו כל חולי קוביד-19. בנוסף, ד"ר מאו חיבר במשותף את המדריך לטיפול בזיהום קוביד-19, המסמך הרשמי שנתמך על ידי האגודה הרפואית של שנגחאי וממשלת העיר שנגחאי [1]

ד"ר מאו משתמש במינון גבוה של IVC לטיפול בחולים עם דלקת לבלב חריפה, אלח-דם, ריפוי פצעי ניתוח ומצבים רפואיים אחרים זה יותר מ- 10 שנים. כאשר פרצה מחלת קוביד-19 חשבו הוא ומומחים אחרים על ויטמין C והמליצו על IVC לטיפול במקרים מתונים עד חמורים של חולי קוביד-19. ההמלצה התקבלה בשלב מוקדם של המגיפה על ידי צוות המומחים של שנגחאי. כל המטופלים הקשים או הקריטיים בקוביד-19 באיזור שנגחאי טופלו על ידי מרכז בריאות הציבור של שנגחאי, בסך הכל 358 מטופלים עד ה- 17/3/2020.

ד"ר מאו הצהיר כי הקבוצה טיפלה בכ- 50 מקרים מתונים עד חמורים של זיהום קוביד-19 עם מינון גבוה של ויטמין C (IVC). מינון IVC היה בטווח של 10,000 – 20,000 מ"ג ליום במשך 7 – 10 ימים. כאשר 10,000 מ"ג ניתנו לחולים המתונים ו- 20,000 מ"ג למקרים קשים יותר, בהתאם למצב הריאות שלהם (בעיקר אינדקס החמצון) ומצב הקרישיות. כל החולים שקיבלו מינוני IVC השתפר מצבם, ולא היו מקרי מוות. בהשוואה לממוצע של 30 ימי אישפוז לכל חולי קוביד-19, המטופלים שקיבלו מינון גבוה IVC היו מאושפזים בערך 3 – 5 ימים פחות. ד"ר מאו הזכיר מקרה חמור אחד במיוחד, אשר מצבו התדרדר במהירות. הוא נתן מנה של 50,000 מ"ג IVC במהלך 4 שעות. מצבו הריאותי של החולה (ע"פ אינדקס חמצוני) התייצב והשתפר בזמן אמת לנגד עיני הצוות של מחלקת טיפול נמרץ. לא היו כל תופעות לוואי באף אחד מהמקרים שטופלו עם IVC במינון גבוה.

בין המומחים הבין לאומיים שנכחו בועידת הווידאו היו:  [הרשימה בכתבה המלאה. לחצו לקריאת הכתבה במלואה [אנגלית]

ממשלת שנגחאי ממליצה רשמית על ויטמין C לקוביד-19

מאת אנדרו סול (by Andrew W. Saul)

 (3 מרץ 2020 OMNS)

ממשלת שנגחאי בסין הכריזה על המלצותה הרשמית כי יש לטפל בקוביד-19 עם כמויות גדולות של ויטמין C בעירוי לווריד. [1]  המלצת המינון משתנה בהתאם לחומרת המחלה, מ- 50 ל- 200 מ"ג לכל קילו משקל גוף ליום ועד 200 מ"ג/ק"ג/יום.

מינון זה הוא בערך 4,000 עד 16,000 מ"ג ליום עבור מבוגר, מיושם בעירוי. שיטה זו של יישום היא חשובה, אומר המומחה לטיפול בעירוי ויטמין C לוריד ד"ר אטסו יאנאגיסווה (Atsuo Yanagisawa MD, PhD) מפני שהאפקט של ויטמין C הוא לפחות פי 10 יותר חזק בעירוי מאשר במתן פומי (דרך הפה). ד"ר יאנאגיסווה הוא נשיא של המרכז בטוקיו של בית הספר היפני של טיפולי עירוי. הוא אומר, "ויטמין C בעירוי הוא בטוח, יעיל, ובעל טווח אנטי-ויראלי רחב.

ד"ר ריצרד צ'אנג (MD, PhD), רופא מומחה סיני-אמריקני עובד בצמוד לרשויות רפואיות וממשלתיות בסין, והוא עזר מאוד לפישוט בארגון של לפחות שלושה מחקרים קליניים לגבי שימו רפואי בוויטמין C המתקיימים כעת. ד"ר צ'אנג נמצא כיום בשנגחאי וממשיך במאמצים לעודד יותר בתי חולים סיניים ליישם טיפולי ויטמין C המשלבים מינון גבוה בלקיחה דרך הפה יחד עם עירוי של ויטמין C.

ד"ר צ'אנג וד"ר יאנאגיסווה ממליצים שניהם על ויטמין C דרך הפה למניעה של זיהום קוביד-19.

An official statement from Xi'an Jiaotong University Second Hospital (2) reads:

הצהרה רשמית של בית החולים השני של אוניברסיטת ציאן ג'יאטונג אומרת:

        אחה"צ 20/2/2020, 4 חולים נוספים החלימו מדלקת ריאות חמורה המיוחסת לווירוס קורונה החדש, באגף C10 המערבי של בית החולים טונגג'י. בעבר 8 אנשים שוחררו מבית החולים ... מינון גבוה של ויטמין C  הביא לתוצאות טובות בישומים קליניים שלו. אנו מאמינים כי עבור חולים עם דלקת ריאות של ילודים וחולי קריטיים, יש להתחיל מתן טיפול ויטמין C מוקדם ככל האפשר לאחר הקבלה של החולה ... לישום מוקדם של ויטמין C במינון גבוה יכולה להיות השפעה מונעת חמצון חזקה, הפחתה של התגובה הדלקתית ושיפור של תפקוד רקמת האנדותל ... מחקרים רבים הראו כי למינון של ויטמין C יש השפעה משמעותית על תוצאות הטיפול ... מינון גבוה של ויטמין C יכול לא רק לשפר את רמת האנטי-וויראליות, אלא חשוב יותר, יכול מנוע ולטפל בפציעה חמורה של הריאות (ALI) ובמצוקה נשימתית חריפה (ARDS)."

בבית חולים בניו-יורק החלו לטפל בקורונה עם ויטמין C

בידיעה זו שהתפרסמה בניו-יורק פוסט התוודענו לפרסום ראשון לגבי טיפול בחולי קוביד-19 עם מינון גבוה של ויטמין C בארה"ב.

בידיעה מצוטט ד"ר אנדרו וובר, מומחה ריאות, המסביר כי חולי קורונה ברשת בתי חולים בניו-יורק החלה לטפל בחולי קורונה עם מינונים מסיביים של ויטמין C, בהתבסס על דיווחים מבטיחים שעזרו לאנשים שאיזורים שנפגעו בסין.

 ד"ר וובר מעיד כי חולה בקורונה מקבל מיידית מינון של 1,500 מ"ג וממשיך ומקבל מינון זה 3 - 4 פעמים ביום. כפי שניתן לראות לעיל, מינונים אלו הם כמו המינימום המינימלי שניתן בסין. בפרוטוקול הפומי לטיפול בדלקות מומלץ על מינונים משתנים בהתאם למצב החולה ובוודאי גבוהים יותר לחולים בדלקת ריאות.

מדוע דלקת מגיבה טוב לטיפול בוויטמין C במינון גבוה

דלקת היא תהליך של שיקום רקמה בגוף, המתחיל בעקבות פגיעה ופציעה של הרקמה, בין אם חיצונית (העור) או פנימית (הריאות, כלי הדם שלפוחית השתן ואחרים).  דלקת היא תהליך תובעני, מבחינת המשאבים הנדרשים לגוף, כדי לנהל אותה בהצלחה.

ככל שהפגיעה ברקמה גדולה יותר, וככל שחסרים רכיבים מזינים אלו, המגיעים בעיקר דרך תזונה טובה, כך תהיה הדלקת חמורה יותר. דלקת הריאות המתרחשת במחלות כמו שפעת או קוביד-19 אצל אנשים הנוטלים תרופות כרוניות רבות, היא דוגמה למצבים כאלו.

ויטמין C הוא מרכיב מפתח בבנית רקמות בגוף (רקמת הקולגן). במהלך דלקת נזקק הגוף לכמויות גדולות בהרבה של ויטמין C מאשר בשגרה כדי לשקם את הרקמה הפגועה (ביחד עם כמה מזינים אחרים, שמרביתם לרוב אינם בחוסר משמעותי אצל אדם הניזון בצורה תקינה). בנוסף, ויטמין C מונע נזק חימצוני לרקמות, משפר את מערכת החיסון ונחשב לאנטי ויראלי ואנטי חיידקי חזק. לוויטמין C אין רעילות של ממש גם כשנלקח במינונים גבוהים של עשרות ואף מאות גרם (עשרות ומאות אלפי מ"ג).

אם ויטמין C אינו ניתן לאדם הסובל מדלקת, רמתו ברקמה הדלוקה ובגוף יכולה לרדת עד כדי חוסר מוחלט, דבר המביא להיווצרות של מחלת החוסר הנקראת צפדינה. זהו קרוב לוודאי התהליך המביא להחמרת דלקת הריאות במחלות הנחשבות ויראליות כמו שפעת וקוביד-19. החמרת הדלקת בריאות במחלות אלו והתפתחות של חום גוף גבוה הם על כן סימן הוא כי הגוף חסר בויטמין C ולכן אינו מצליח לנהל את הדלקת בצורה תקינה.

לכן, כדי לעבור  בשלום תהליך דלקתי נרחב (כמו זה הנגרם מפגיעה בריאות בסיבוכי קורונה או שפעת), יש לספק מינון גבוה של ויטמין C ככל שנדרש, בהתאם לחומרת תסמיני הדלקת. מאחר וויטמין C נפלט בשתן, הוא אינו נושא כל רעילות ידועה. עם זאת, מסיבה זו יש להמשיך ולספקו מסביב לשעון, כפי שרשום בפרוטוקול.

עבודותיהם המרשימות של ד"ר קלנר, ד"ר קת'קרט וד"ר לוי המתוארות במאמר על ויטמין C במינון גבוה, המחקרים הסיניים המתורגמים כאן והמקורות השונים המתוארים במסמך זה [אנגלית] הם כולם עדות ליכולת של מינון גבוה של ויטמין C להביא מזור לתחלואים רבים ובעיקר אלו המערבים דלקת.